Paskutinį kartą atnaujinta 2018 m. gegužės 25 d.

 

Ši Privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato Lietuvos duomenų apsaugos pareigūnų asociacijos, juridinio asmens kodas 304711138, registracijos adresas Saulėtekio al. 15, Vilnius, elektroninio pašto adresas info@ldapa.lt („Asociacija“), vykdomo interneto svetainės www.ldapa.lt („Interneto svetainė“) lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų („Asmens duomenys“) tvarkymo sąlygas, taip pat duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Mes galime šią Privatumo politiką peržiūrėti ir pakeisti tam, kad ji atitiktų teisės aktų reikalavimus ir kad Jums būtų suteikta aktuali informacija apie tai, kaip mes tvarkome Jūsų Asmens duomenis, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti ar esate susipažinę su aktualia Privatumo politikos redakcija. Apie esminius Jūsų Asmens duomenų tvarkymo pakeitimus informuosime atskiru pranešimu iki pakeičiant Asmens duomenų tvarkymo procesą.

Jūsų Asmens duomenis naudojame tik Privatumo politikoje nurodytais tikslais.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Asociacijai nepriklausančias interneto svetaines. Mes neatsakome už šių svetainių vykdomą asmens duomenų tvarkymą, todėl rekomenduojame susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

 

Kokius slapukus naudojame?

Asociacijos interneto svetainėje slapukai nėra įdiegti, tačiau interneto svetainėje yra naudojamas „LinkedIn“ įskiepis, į kurį yra įdiegti ir slapukai. Informaciją apie šio įskiepio renkamus slapukus ir jų renkamus duomenis, galite rasti Linkedin privatumo politikoje: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

 

Kokius Jūsų Asmens duomenis ir kokiais tikslais tvarkome?

  • Tikslu atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą tvarkome Jūsų elektroninio pašto adresą, komunikacijos datą, laiką ir laiške Jūsų ir mūsų pateiktą informaciją;
  • Tikslu sudaryti su Jumis sutartį bei ją vykdyti tvarkome Jūsų vardą, pavardę, informaciją apie darbovietę, pareigas, elektroninio pašto adresą, telefono numerį, mokėjimo pavedime ir kituose buhalteriniuose dokumentuose esančius Jūsų Asmens duomenis;
  • Tikslu viešinti Asociacijos veiklą tvarkome Jūsų vardą, pavardę, informaciją apie veiklą, atvaizdą (nuotrauką);
  • Mokymų, seminarų, projektų ir susitikimų organizavimo tikslu tvarkome Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą, atvaizdą (nuotrauką) ir kitą Jūsų pateiktą informaciją;
  • Vidaus administravimo tikslu tvarkome Asociacijos darbuotojų, valdymo organų, tikrųjų narių vardą, pavardę, asmens kodą, gyvenamąją vietą, kitą su darbo, mokesčių ir kitomis Asociacijai nustatytomis pareigomis susijusią informaciją;
  • Asociacijos narių ir jų atstovų sąrašo tvarkymo tikslu tvarkome Jūsų (nario – juridinio asmens – atstovo) vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą, gimimo metus, darbovietę, pareigas, darbovietės adresą, tapimo asociacijos nariu bei narystės pabaigos datą;
  • Asociacijos narių nario mokesčio administravimo tikslu tvarkome Jūsų vardą, pavardę, banko sąskaitos numerį, mokėjimo pavedime ir kituose buhalteriniuose dokumentuose esančius Jūsų Asmens duomenis;
  • Naujienlaiškių siuntimo tikslu, jei Jūs sutinkate gauti naujienas, Asociacija tvarko Jūsų vardą, pavardę bei elektroninio pašto adresą ir Jums teiks aktualią su Asociacijos veikla susijusią informaciją: kvietimus į Asociacijos narių susirinkimus, organizuojamus mokymus, renginius, diskusijas, konferencijas, naujienas aktualiais duomenų apsaugos pareigūnui klausimais bei apie Asociacijos veiklą ir pan.
  • Socialiniuose tinkluose, pavyzdžiui, „LinkedIn“, sukurtų paskyrų administravimo tikslu tvarkome visą Jūsų paskyroje pateikiamą informaciją. LDAPA „LinkedIn“ paskyroje Asmens duomenis tvarko kaip duomenų bendravaldytojas. Duomenų tvarkymui paskyroje taikoma ši Privatumo politika ir „LinkedIn“ privatumo politika, su kuria galite susipažinti  www.linkedin.com.  Asmens duomenys ir/ar bet kokia kita informacija, kurią skelbiate viešos prieigos vietose (pvz., LDAPA „LinkedIn“ paskyroje ir pan.), gali būti matoma tretiesiems asmenims, todėl skelbkite tik pranešimą, kuriame nėra įžeidžiančio, diskriminuojančio ar kitokio teisės aktus ir/ar kitų asmenų teises pažeidžiančio turinio. Mes neatsakome už LDAPA „LinkedIn“ paskyroje Jūsų paskelbto turinio teisėtumą, teisingumą ir tikslumą bei tokio turinio paviešinimo pasekmes. Skelbdama(s) turinį LDAPA „LinkedIn“ paskyroje, įsipareigojate savarankiškai atsakyti už tokio turinio sukeltas pasekmes. Mes pasiliekame teisę 1) pašalinti bet kokią LDAPA „LinkedIn“ paskyroje patalpintą informaciją, jeigu ji, mūsų vertinimu, neatitinka teisės aktų reikalavimų ar yra nepageidaujamo turinio (pvz., pasikartojantys įrašai su vienodu turiniu ar komerciniai pasiūlymai) ar 2) apriboti nesilaikančių šios Privatumo politikos asmenų teisę naudotis LDAPA „LinkedIn“ paskyra.

 

Jeigu Asociacija prašo Jūsų pateikti savo Asmens duomenis, bet Jūs pasirenkate jų nepateikti, kai kuriais atvejais Asociacija negalės pateikti informacijos ir/ar užtikrinti paslaugų Jums teikimo.

 

Kokiu teisiniu pagrindu tvarkome Jūsų Asmens duomenis?

Siekdama tvarkyti Jūsų Asmens duomenis, Asociacija gali vadovautis įvairiais teisiniais pagrindais, įskaitant šiuos:

  • Jūsų sutikimas. Jeigu Asociacija remiasi Jūsų sutikimu kaip teisiniu pagrindu Jūsų Asmens duomenų tvarkymui, savo sutikimą galite bet kada atšaukti atsiųsdami mums el. laišką elektroninio pašto adresu info@ldapa.lt;
  • Būtinybė atlikti veiksmus iki sutarties sudarymo, sudaryti sutartį bei vykdyti savo įsipareigojimus pagal sutartį;
  • Vadovaujantis teisėtais Asociacijos interesais;
  • Vadovaujantis įstatymais ir kitais teisės aktais.

 

Kam teikiame Jūsų duomenis?

Asociacija neteikia Jūsų Asmens duomenų jokiems asmenims, išskyrus atskirus šioje Privatumo politikoje aprašytus atvejus.

Siekiant šioje Privatumo politikoje nurodytų Asmens duomenų tvarkymo tikslų ir jeigu tai yra būtina, Asociacija gali atskleisti ar teikti Jūsų Asmens duomenis šiems asmenims:

  • Valstybės ir valdžios institucijoms: kai to reikalauja teisės aktai arba kai būtina ginti Asociacijos teises, Asociacija gali pasidalinti Jūsų duomenimis su institucijomis, kurios prižiūri Asociacijos veiklą ar padeda įgyvendinti jos teises;
  • Duomenų tvarkytojams: Asociacija turi teisę perduoti Jūsų Asmens duomenis Asociacijos Asmens duomenų tvarkymui pasitelktiems duomenų tvarkytojams, kurie teikia Asociacijai paslaugas (atlieka darbus) ir tvarko Jūsų Asmens duomenis Asociacijos, kaip duomenų valdytojo, vardu. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti Asmens duomenis tik pagal mūsų nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti mūsų tarpusavio sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Asociacija, pasitelkdama duomenų tvarkytojus, užtikrina, kad Asociacijos pasitelkti duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei saugotų Asmens duomenų paslaptį. Tuo tikslu su visais duomenų tvarkytojais sudarome Asmens duomenų tvarkymo sutartis.

 

Mūsų pasitelkti Asmens duomenų tvarkytojai:

  • IT paslaugas teikianti bendrovė;
  • Duomenų prieglobos paslaugas teikiančios bendrovės;
  • Veiklos administravimo ir buhalterines paslaugas teikiantys asmenys.

 

Kiek laiko saugome Jūsų Asmens duomenis?

Jūsų Asmens duomenis Asociacija saugo laikotarpį, reikalingą įgyvendinti tikslams, kuriems jie buvo surinkti. Prašome atkreipti dėmesį, kad tam tikrais atvejais įstatymai reikalauja arba leidžia laikyti duomenis ilgesnį laikotarpį.

Asmens duomenis tvarkomus:

    • Tikslu atsakyti į Jūsų pateiktą užklausą, tvarkome 3 metus po kalendorinių metų, kuriais atsakyta į Jūsų užklausą, pabaigos;
    • Tikslu sudaryti su Jumis sutartį bei ją vykdyti, saugome 10 metų po sutarties pasibaigimo ar jos nutraukimo;

 

  • Tikslu viešinti Asociacijos veiklą, tvarkome tol, kol reikia Asociacijos veiklos viešinimo tikslais arba kol pareiškiate nesutikimą dėl tolesnio Asmens duomenų viešinimo, priklausomai, kas įvyksta pirmiau;

 

  • Mokymų, seminarų, projektų ir susitikimų organizavimo tikslu saugome Jūsų Asmens duomenis 3 metus po kalendorinių metų, kuriais įvyko renginys, pabaigos;
  • Asociacijos narių sąrašo tvarkymo tikslu tvarkome Jūsų Asmens duomenis 3 metus po kalendorinių metų, kuriais nutraukta narystė, pabaigos;
  • Asociacijos narių nario mokesčio administravimo tikslu, tvarkome Jūsų Asmens duomenis 3 metus po kalendorinių metų, kuriais sumokėtas mokestis, pabaigos;
  • Naujienlaiškių siuntimo tikslu Jūsų Asmens duomenis tvarkome tol, kol Jūs atšaukiate savo sutikimą, bet ne ilgiau nei 2 metus po kalendorinių metų, kuriais duotas sutikimas, pabaigos;
  • Vidaus administravimo tikslu tvarkome Jūsų Asmens duomenis tiek kiek numatyta teisės aktais, tais atvejai kai nenumatyta saugome 10 metų po einamųjų kalendorinių metų, kuriais duomenys surinkti, pabaigos;
  • Socialiniuose tinkluose Jūsų Asmens duomenis tvarkome tol, kol reikia Asociacijos veiklos viešinimo tikslais arba kol pareiškiate nesutikimą dėl tolesnio Asmens duomenų viešinimo, priklausomai, kas įvyksta pirmiau.

 

Kaip užtikriname Jūsų Asmens duomenų saugumą?

Siekdama apsaugoti Jūsų duomenis, Asociacija imasi tinkamų priemonių, atitinkančių duomenų apsaugos ir duomenų saugumo įstatymus ir taisykles, įskaitant reikalavimą Asociacijos paslaugų teikėjams/pasitelktiems duomenų tvarkytojams naudoti tinkamas priemones Jūsų Asmens duomenims ir jų konfidencialumui apsaugoti. 

Priklausomai nuo šiuolaikinių technologijų, priemonių įgyvendinimo kainos ir saugotinų duomenų pobūdžio, Asociacija yra įsidiegusi technines ir organizacines priemones, apsaugančias nuo tokių pavojų kaip Jūsų duomenų sunaikinimas, praradimas, pakeitimas, neteisėtas atskleidimas ar neteisėta prieiga prie jų.

 

Kokios yra Jūsų teisės?

Jūs turite teisę teisės aktų nustatyta tvarka:

    • gauti informaciją, kaip Asociacija tvarko Jūsų duomenis, ir susipažinti su Asociacijos tvarkomais Jūsų Asmens duomenimis – Jūs turite teisę gauti informaciją, ar Asociacija tvarko Jūsų Asmens duomenis, jei taip, gauti jų kopiją bei kitą susijusią informaciją;
    • prašyti ištaisyti Asociacijos tvarkomus Jūsų Asmens duomenis Jeigu pasikeitė Jūsų Asociacijai pateikti duomenys arba Jūs manote, kad Asociacijos tvarkoma informacija apie Jus yra netiksli ar neteisinga, Jūs turite teisę reikalauti šią informaciją pakeisti, patikslinti ar ištaisyti;
    • prašyti ištrinti duomenis – teisę reikalauti „būti pamirštam“, jei Jūsų Asmens duomenys nebėra reikalingi tam tikslui, kuriam jie buvo surinkti, Jūs atšaukiate sutikimą tvarkyti Jūsų Asmens duomenis, jei duomenų tvarkymas buvo grindžiamas Jūsų sutikimu, Jūsų Asmens duomenis tvarkome grįsdami teisėtu interesu bei Jūs tokiam tvarkymui prieštaraujate ir nėra viršesnių teisėtų priežasčių tvarkyti duomenis, Jūsų Asmens duomenis ištrinti privalome įgyvendindami mums taikomas teisines prievoles arba Jūsų Asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai. Atkreipiame dėmesį, kad esant teisėtoms priežastims ne visada galėsime šią Jūsų teisę įgyvendinti, pavyzdžiui, saugoti Jūsų Asmens duomenis tam tikrą laikotarpį galime būti įpareigoti teisės aktų;
    • prašyti apriboti Jūsų duomenų tvarkymą – teisę riboti mūsų atliekamą Jūsų Asmens duomenų tvarkymą turite, jei ginčijate duomenų tikslumą ir mes atliekame su tuo susijusį patikrinimą, Jūsų Asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai, jei Jūsų Asmens duomenys nebėra reikalingi tam tikslui, kuriam jie buvo surinkti, tačiau jų reikia Jums siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus, jei paprieštaravote duomenų tvarkymui, kaip aprašyta žemiau, kol bus patikrinta, ar Asociacijos teisėtos priežastys yra viršesnės už Jūsų priežastis;
    • nesutikti su savo Asmens duomenų tvarkymu – teisę prieštarauti, kad Jūsų Asmens duomenys būtų tvarkomi ar teisėtais Asociacijos interesais, nebent šie interesai yra viršesni už Jūsų priežastis;
    • prašyti perkelti Asociacijos tvarkomus Jūsų Asmens duomenis – teisę gauti Jūsų mums pateiktus Asmens duomenis arba teisę prašyti šiuos duomenis perduoti kitam duomenų valdytojui susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu, jei Jūsų Asmens duomenų tvarkymas yra grindžiamas Jūsų sutikimu ar mūsų tarpusavio sutartimi ir Jūsų Asmens duomenys yra tvarkomi automatinėmis priemonėmis. Jei prašymas yra pagrįstas, mes pateisime Jums arba Jūsų nurodytam duomenų valdytojui Jūsų Asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu;
    • nesutikti su Jūsų Asmens duomenų tvarkymu – turite teisę prieštarauti dėl Jūsų Asmens duomenų tvarkymo, kai Jūsų Asmens duomenis tvarkome teisėto Asociacijos ar trečiojo asmens intereso pagrindu. Jums pareiškus nesutikimą su Asmens duomenų tvarkymu, toks tvarkymas bus toliau atliekamas tik tuo atveju, jeigu Asociacija motyvuotai nuspręs, kad priežastys, dėl kurių atliekamas Asmens duomenų tvarkymas, yra viršesnės už Jūsų interesus, teises ir laisves, arba jeigu Asmens duomenys yra reikalingi pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus;
    • atšaukti duotą sutikimą dėl Jūsų Asmens duomenų tvarkymo;

 

  • paduoti skundą priežiūros institucijai – Jeigu Jūsų netenkina gautas atsakymas dėl Jūsų teisių įgyvendinimo arba manote, kad Jūsų Asmens duomenis tvarkome neteisėtai, visada galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

 

Aukščiau nurodytas teises galite įgyvendinti, pateikę rašytinį prašymą elektroninio pašto adresu info@ldapa.lt.

Asociacija ne vėliau kaip per 30 dienų (teisės aktuose numatytais atvejais ir tvarka terminas gali būti papildomai pratęsiamas dar 60 dienų laikotarpiu) nuo prašymo gavimo dienos įgyvendina Jūsų teises ir Jus apie tai informuoja arba atsisako patenkinti prašymą raštu nurodant atsisakymo priežastis. Prieš pradėdami vykdyti Jūsų prašymą, prašysime Jūsų patvirtinti savo tapatybę. Tai reikalinga saugumo sumetimais, kad Jūsų Asmens duomenys nebūtų atskleisti asmenims, neturintiems teisės su tokiais duomenimis susipažinti. Dėl to atvejais, kai prašymą dėl duomenų subjekto teisių įgyvendinimo Asociacijai pateiksite iš el. pašto adreso, kuriuo anksčiau su Asociacija nesate komunikavęs(-usi), Jūsų prašymą įgyvendinti duomneų subjekto teises reikalausime pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu. Prašymas įgyvendinti teises turi būti pasirašytas ir suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą (pvz., pateikiamas pdf formatu).

 

Asociacijoje už duomenų apsaugos įgyvendinimo politiką atsakingo asmens kontaktiniai duomenys: info@ldapa.lt.